Wie zijn wij

Hieronder lees jij meer over de oprichter van De Ingenieur.

Wouter Voskuijl

Wouter Voskuijl
Ik ben Wouter Voskuijl geboren in 1976 te Amsterdam, getrouwd en vader van 3 kinderen (Bob, Philippine en Olivier). Ik ben opgeleid als ingenieur Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft (afstudeerrichting Innovatie management). Industrieel Ontwerpen is zeg maar de scharnierfunctie tussen de techniek en de maatschappij.

Na mijn studie ben ik gaan werken als Marketing Manager bij een holding van verschillende Nederlandse Retail formules.

Eind 2007 hebben mijn gezin en ik bijna 2 jaar gewoond en gewerkt in Australië. In Oz werkte ik als Marketing & Sales Manager bij een software bedrijf. Tevens ben ik in Australië eigen ondernemer geweest als importeur van Duits kwaliteits porselein.

In 2009 en 2010 heb ik eerst gewerkt aan de operationele kant van een Nederlandse Food Retailer, daarna als interim manager op hun hoofdkantoor.

In 2004 heb ik mijn NIMA-B diploma behaald (Nederlands Instituut voor Marketing). In 2009 de NIMA-C1 module.

In september 2012-2013 heb ik mijn diploma aannemer behaald via het KOB.

In 2016 mijn diploma Vakbekwaamheid Gastechniek 4 gehaald.

In 2018 het certificaat F-gassen cat1 behaald, zodat wij ook warmtepompen en airco’s mogen installeren en onderhouden.

 

Maar nu over bouwen en klussen! Ik ben zeg maar ‘handig’ geboren, ik heb mijn twee rechterhanden van huis uit mee gekregen. Zo lang als ik mij kan herinneren ben ik aan het klussen. De manier van bouwen en klussen (o.a. netjes en inzicht) kreeg ik met de paplepel ingegoten: “Troep maken kan iedereen”, “Je moet gereedschap gebruiken waarvoor het bedoeld is” en “Goed gereedschap, materiaal en voorbereiding is het halve werk”.

In mijn studententijd verdiende ik onder andere bij met klussen en verbouwingen. Vele mensen vroegen zich toen al af waarom ik niet voor mijzelf zou beginnen als aannemer/ professioneel klusser. De naam die ik toen bedacht had was klussenbedrijf “De Academie”. Ook in mijn studentenhuis in Delft kluste ik veel: mijn bijnaam was ‘MacGyver’ naar de gelijknamige TV serie.

Eind 2011 kreeg ik weer vele verzoeken of ik toch niet eens een keertje kon komen helpen bij oude klanten van vroeger. En zo geschiedde! Het beviel weer erg goed om lekker bezig te zijn. Het is leuk om dingen te maken, mensen te helpen en het is bijzonder dankbaar werk. Zeker als mensen jouw diensten aanbevelen aan anderen, weet je dat je goed bezig bent geweest. En eigenlijk werk ik alleen maar bij leuke en interessante mensen, ik heb nog nooit ergens met tegenzin gewerkt.

In september 2015 ben ik naast De Ingenieur een nieuw bedrijf gestart: De Elementen – installatietechniek. Door het vertrouwen dat wij bij De Ingenieur kregen kon ik een nieuwe droom werkelijk laten worden: Een eigen installatiebedrijf! Meer informatie zie www.deelementen.nl

In maart 2019 ben ik naast De Ingenieur een nieuw bedrijf gestart: De Bovenste Laag. Bij De Ingenieur werden door eigen vakmensen sinds de zomer van 2018 schilder- en stukadoorsopdrachten uitgevoerd. Dagelijks werkten twee medewerkers naar volle tevredenheid van onze klanten aan de wandafwerking in huizen en kantoren. Een van hen was een statushouder uit Syrië. Deze combinatie van kwalitatief hoogwaardig schilder- en stucwerk met een maatschappelijk verantwoorde insteek bleek een schot in de roos. Na een stroom positieve reacties besloten we de onderneming verder uit te bouwen, et voila …. “De Bovenste Laag”. Meer informatie zie www.debovenstelaag.nl

Eigen ondernemer zijn is super, en goed te combineren met een gezin.

 

Check eventueel mijn Linkedin profiel om meer te weten te komen.

 

Wil jij je bouwwerkzaamheden en klussen ook eens goed en professioneel gedaan hebben? Of eens een keer goed bouwadvies en beheer? Neem contact met ons op.